Interaktív zenés népi mesejátékok

 

 

Furullás Palkó Ősbemutató

I. Kóbászórszág királya

Interaktív mesejáték népi hangszeres kísérettel, táncos népi gyermekjátékokkal, iskolás korú gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. kb.60 perc.

 

...egy éjszaka reggelfelé álmomban megjelent dédöregapám. „Kell föl fiam Péter!” – ezt mondta. Először nem tudtam mire vélni a dolgot, mert nem tudtam ki szólít, ezért amikor másodszor is megszólított: „Kell föl fiam Péter!” gyorsan átfordultam a másik oldalamra. De ismét hallom ám:

- Kell föl fiam Péter!

- Te vagy az Uram? - kérdeztem riadtan, mert valahogy eszembe jutott, hogy az Isten Sámuelt is így szólította meg álmában, amikor elhívta a szolgálatra. A hang így válaszolt:

- Én a dédöregapád vagyok, Gál Pál, aki Salomváron születtem, ezernyócszászhetvenhétben. Kell föl, mer halaszthatatlan dógom van vélled!”.

No erre már csakugyan fölkeltem, legalábbis álmomban, mert a feleségem nem emlékezik rá hogy testileg is fölkeltem volna. Dédöregapám ott állt egy virágos réten, a rét közepén egy nagy fa, nagy fa alatt asztal, asztal melett két szék, asztalon kancsó és két pohár.

- Gyere édes fiam, üll le ide mellém, mer el akarok mondani neked egy tanuságos történetet!”

 

Furullás Palkó Ősbemutató

II. Furullás Palkó és az Ördög

 

- Előkészületben.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

TARSOLY