Bábelőadások

Bábelőadásainkban magyar népmesét vagy egyéb népi történetet dolgozunk fel, s ezek ábrázolásakor a néphagyományra támaszkodunk, tartalmi és a formai elemek tekintetében egyaránt. Népdalokkal, néptánccal gazdagítjuk az előadást, népi hangszeres kísérettel. Szeretnénk megélni és bemutatni, miként kel életre és újul meg a népi kultúra az érzékenység és a kreativitás mentén. Többgenerációs alkotásokat adunk elő, hiszen a népi kultúra áthagyományozása az idősebb korosztálytól a fiatalabbak felé kell megnyilvánuljon, és azt szeretnénk, hogy ez az előadásokban is tükröződjön. Arra ösztönözzük a közönséget és a szervezőket, hogy ha lehetséges, tegyük ezeket az alkalmakat többgenerációs együttlétté! Bízunk abban, hogy előadásaink gyermekek és felnőttek, szülők, nagyszülők számára egyaránt élményt nyújtanak, különös tekintettel arra, hogy a népmese hagyományosan nem csak a gyermekek, legalább annyira a felnőttek műfaja.

 

Derék Jankó és a kemény cipó

Magyar népmese, népi hangszeres kísérettel. Ovodás kortól a felnőttekig ajánljuk. A 40-45 perces bábelőadást követően igény esetén lehetőséget nyújtunk az élmény elmélyítésére: a közönség találkozhat a bábokkal, olyan interaktív, alkotó tevékenységekben, próbákon vehet részt, amelyek segítik a mese által megmozdított érzések, fantáziák feldolgozását, tudatosítását.

 

Zöldbajusz Marci Királysága

Kormos István meséjének feldolgozása, népi hangszeres kísérettel. Ovodás kortól a felnőttekig ajánljuk. Az élmény mélyítése érdekében, népi bútor - és egyéb használatitárgy festő kézműves foglakozást is tudunk ajánlani az előadást követően, illetve az előadás kiválóan alkalmas ráhangolódásra ezen foglakozások előtt.

 

Szent Miklós története

A nevettető, ugyanakkor szakrális előadást mikulásjáráskor ajánljuk elsősorban, a kommersz télapóműsorok helyett. Persze ettől független előadásként, önmagában is megállja a helyét. 40-45 perc, iskoláskortól a felnőttekig.

 

Égig érő köpönyeg

Népi bábjáték Szent Márton életéről, népi hangszeres kísérettel. Az időnként vásári hangulatú, mégis szakrális tartalmakat hordozó előadás népi megközelítésben mutatja be a szent történetét, iskoláskortól a felnőttekig ajánljuk. 40-45 perc.

 

Égszakadás, földindulás!

A népmese 3-11 éves gyermekeknek a legalkalmasabb, de idősebb gyermekek és felnőttek számára is élvezetes. A történet interaktív, dramatikus megjelenítését /20-25 perc/ követően népi muzsikával kísért táncos gyermekjátékokat játszunk. A gyermekjátékokban ideálisan maximum 30 gyermek tud részt venni. 45-60 perc, igény szerint.

 

A sötétség országa

Magyar népmese interaktív bábjáték-feldolgozásban, népi hangszeres kísérettel, iskolás korú gyermekek és felnőttek számára. A történet némiképp hasonlít a Király Kis Miklós c. közismertebb meséhez. 40-45 perc, iskoláskortól a felnőttekig.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

TARSOLY